De enige ALL-IN-ONE zonneboiler op de markt

Het unieke zonneboiler-systeem waarbij alle componenten geïntegreerd zijn in één systeem: de tank met een capaciteit van 150 liter tapwater, de warmtewisselaar en de energie-neutrale pomp mét PV paneel.

Wat is een zonneboiler?

Lees verder

Waar bestaat het uit?

Lees verder

Hoe werkt het systeem?

Lees verder

Wat is de toepassing?

Lees verder

Waar wordt hij geïnstalleerd?

Lees verder

Wat is een zonneboiler?

De Ok-Sol is een ALL-IN-ONE zonneboiler-systeem wat gebruik maakt van de warmte in het licht van de zon. De collector warmt het warmtegeleidingsmiddel op, wat op zijn beurt de 150 liter tapwater in de geïntegreerde tank opwarmt.

De Ok-Sol gebruikt een circulatiepomp die door een geïntegreerd PV-paneel van stroom wordt voorzien. Hierdoor is het een volledig autonoom systeem en behoeft het geen externe voeding.

Componenten in het systeem

Alles wat u nodig heeft; in een enkele behuizing:

 1. Inlaat tapwater
 2. Pomp
 3. PV-paneel
 4. Methacrylaat bedekking
 5. Collector van RVS
 6. Isolatie
 7. Klep
 8. Uitlaat tapwater
 9. Warmtewisselaar
 10. 150 liter tank
 11. Heatsink

Constructie: Het systeem wordt geleverd met een constructie voor plat dak of op de grond. Beschikbaar in 30° en 40° en gemaakt van roestvrij staal. Voor andere constructies (zoals in-dak-montage, bevestigd aan de muur) kunt u contact met ons opnemen.

Hoe werkt het?

Stadium 1

Zonnestraling bereikt de collector, die de warmte concentreert en die vervolgens wordt overgebracht naar de warmteoverdrachtsvloeistof die door het systeem circuleert.

De selectieve behandeling en de vorm van het oppervlak maken gebruik van een groot deel van de invallende straling. Omdat het gevuld is met de warmteoverdrachtsvloeistof, kan het 100% van het oppervlak gebruiken.

Stadium 2

De straling op het oppervlak wordt ook ontvangen op het PV-paneel, dat het vermogen genereert dat de circulatiepomp aandrijft.

De pomp zorgt er voor dat de warme warmeteoverdrachtsvloeistof in de wisselaar rondgepompt wordt.

Stadium 3

De warmte wordt naar de tank overgebracht omdat de hete vloeistof van de pomp naar de wisselaar gaat.

De tank warmt op zolang er zonlicht is, met een maximum van 95°C.

Hoe wordt de Ok-sol toegepast?

De Ok-Sol zonneboiler kan overal worden geplaatst waar warm water voor huishoudelijk gebruik nodig is (huizen, campings, gemeenschappelijke groentetuinen, landhuizen en hotels enz.).

De Ok-Sol is eenvoudig te installeren en werkt in combinatie met de bestaande CV-ketel. Het bespaart tot 65% van de energie die wordt gebruikt voor de verwarming van huishoudelijk (tap)water. Het vermindert de CO2-uitstoot van huishoudens en verbetert de energiekwalificatie. De Ok-Sol vereist vrijwel geen onderhoud en heeft een garantie van vijf jaar. Alle componenten van de zonneboiler bevinden zich in de collector, dus er is geen ruimte nodig in de woning of faciliteit waar het warm water moet worden gebruikt.

Deze zonneboiler is 100% autonoom. Hij vereist geen elektrische installatie en is corrosiebestendig, gemaakt van roestvrij staal en kunststof materialen.

Waar wordt hij geïnstalleerd?

De Ok-Sol kan in de meest uiteenlopende situaties worden toegepast.

Het ALL-IN-ONE zonneboiler systeem kan geplaatst worden op een een schuin dak (zowel op- als in-dak) of op een platte ondergrond.

Informatie aanvragen